Hitta bland alla våra 3 776 projekt

Idéer för Livet är stolta över att ha bidragit till att så många bra idéer förverkligats. Och vi ser fram emot att hjälpa ännu fler idéer att gå från tanke till handling.

Till höger är en karta med ett urval av alla de välgörande projekt som Idéer för Livet stöttar. När du klickar på en projektsymbol får du upp en kort beskrivning om just detta projekt. Verkar det intressant kan du läsa ännu mer om projektet. Om du markera en enskild kategori i spalten till höger om kartan visas bara den typen av projekt. Du kan även söka fritt på alla projekt. Antingen genom att bara ange en ort eller skriva in ett valfritt sökord.


Stora lilla teatern

Stora Lilla Teatern är en improvisationsteater för barn i åldern 3-7 år. Idéer för Livet hjälpte till så att teatern kunde få en inspirerande och lärorik hemsida.

› Läs mer

Friends utbildar om mobbning

Organisationen Friends fick 1998 ett bidrag för att starta upp sin verksamhet med bland annat att utbilda kamratstödjare på 40 skolor runt om i landet.

› Läs mer

Sången som bro mellan människor

På Bolagsskolan finns klasser för barn med olika neurologiska funktionshinder Musikläraren insåg att det gick att skapa gemenskap mellan klasserna med sång.

› Läs mer

Tufft med kultur!

En ung kille som spelar klassisk musik eller dansar balett riskerar att bi mobbad. Det ville föreningen Expedition ändra på med killgruppen ”Tufft med Kultur”.

› Läs mer

Tjejzonen

Tjejzonen hjälper unga tjejer att må bättre psykiskt. Det görs bland annat genom att tjejerna får en ”storasyster” att prata och umgås med.

› Läs mer

Huliganpäron- Göteborg

Att upptäcka att dina barn är med i huligankretsar kan vara tungt. Eld- själarna Maria och Emelie startade Huliganpäron som stödjer drabbade föräldrar.

› Läs mer

Barnperspektivet.se

BRIS har med stöd av Idéer för livet startat en webbsida för vuxna som bryr sig om barn.

› Läs mer

Våga vara

Jana Söderberg har utvecklat metoden Våga Vara för att stärka barns och ungdomars självkänsla.

› Läs mer

Vatten släcker törsten bäst

På Kirunafestivalen går det vått till. År 2010 byggde Kiruna Lapplands ekonomiska förening en vattenbar och bjöd ungdomar på uppfriskande vatten.

› Läs mer

Lägg pengarna på annat än tobak!

Drog- och Brottsförebyggande Ungdomsgruppen i Järfälla inspirerade sjätteklassare med föreläsningar, digital kampanj och material att ta hem till föräldrarna.

› Läs mer

Medling i skolan

Utifrån boken Medkompis skapades 2007 projektet ”Medling i Skolan”. Det innefattade bland annat nätverksträffar om konflikthantering på 125 skolor i Norrbotten.

› Läs mer

Huliganpäron - Malmö

Att upptäcka att dina barn är med i huligankretsar kan vara tungt. Eldsjälarna Maria och Emelie startade Huliganpäron som stödjer drabbade föräldrar.

› Läs mer

Gymnastik är visst för killar

Många av pojkarna i gymnastik- föreningen FRAM i Helsingborg mobbades för sin sport. Det motarbetades med en temadag och uppvisning på lokala skolan.

› Läs mer

Ung typ liksom - en satsning mot droger

Fältgruppen i Båstad utvecklade tillsammans antidrogprojektet "Ung typ - liksom". Under två veckor fylldes staden med gratis aktiviteter för ungdomar.

› Läs mer

Pinsamt gör sexualkunskap roligare

UF-företaget Pinsamt ger rolig och lärorik sexualupplysning. 1250 ungdomar har fått bättre kunskap om sexuellt överförbara sjukdomar och vikten att skydda sig.

› Läs mer

Skateboardpoolen› Läs mer

Musik som grund för nya möten

Att komma ensam som flykting till ett annat land är inte alltid så lätt. KFUM Umeå har en verksamhet som inriktar sig mot att skapa ett kulturellt utbyte.

› Läs mer

Möte som förenar och bygger broar

CAH-föreningen som bildades 1991 arrangerar varje år en familjeträff där man samlas för att dela vardagserfarenheter med varandra.

› Läs mer

Ung Omsorg

Tre unga killar tyckte att yngre och äldre borde umgås mer i Sverige. De startade tillsammans Ung Omsorg. Idag jobbar 550 unga med att umgås med äldre på vård- och ålderdomshem.

› Läs mer