Gå till innehåll

Ta snacket om...

Hur pratar man med barn och unga om stora frågor? Många föräldrar upplever utmaningar i samtal med sina barn och tonåringar, i synnerhet när det gäller frågor som självkänsla, nättrygghet och läxläsning. Här hittar du råd och tips om hur familjen lättare kan prata tillsammans om viktiga, men ibland svåra, områden.

Vad är egentligen skillnaden mellan självkänsla och självförtroende? Hur pratar man med sina barn om självkänsla, och vad finns det för signaler man ska hålla utkik efter?

Läs mer och se filmen

På alla plattformar där barn befinner sig idag där finns också personer som inte vill barn väl. Så hur pratar vi med barn om trygghet på nätet? Vilka signaler ska man vara vaksam på?

Läs mer och se filmen

Det finns nog ingen som gillar läxor. Men visste du att det är den vanligaste orsaken till bråk hemma? Hur ska man egentligen prata med sina barn om läxläsning?

Läs mer och se filmen

Skoltrötthet drabbar många barn i perioder. Hur ska man prata med sina barn om skoltrötthet innan det leder till skolfrånvaro, och att se till att de får motivationen tillbaka?

Läs mer och se filmen

Ett av fyra barn känner sig ensamma. Men är det alltid ett problem? Och hur ska man egentligen prata med sitt barn om ensamhet?

Läs mer och se filmen

Skärmar är en del av vår vardag. Men för mycket skärmtid kan vara skadligt. Hur sätter man gränser utan att det uppstår konflikt? Och hur ska man egentligen prata med sina barn om skärmtid?

Läs mer och se filmen

Tonåringar går igenom en omvälvande period i sitt liv. Och inte sällan är det svårt att kommunicera med sin tonåring utan att det blir tjafsigt. Hur ska man egentligen nå fram till sin tonåring?

Läs mer och se filmen

Bara var femte tjej och varannan kille rör på sig tillräckligt. Och stillasittande kan påverka barns hälsa både fysiskt och psykiskt. Hur ska man prata med sina barn om stillasittande, och få dem att röra sig mer?

Läs mer och se filmen