Material för handledning och utbildning

Vi erbjuder filmer och handledarmaterial som ger stöd i arbetet till exempel i skolan och föreningslivet, men också till föräldrar.

Om ungdomars självkänsla - en film om att vara ung idag

1

video

Materialet togs fram 2010  och det används  än  i dag som underlag i olika diskussionsgrupper runt om i landet. Filmen som bara är 10 minuter lång – hinner ändå beröra stora och viktiga frågor. Den handlar om känslor, längtan och skönhetsideal. Den handlar om prestationsångest och mobbning. Men den handlar framför allt om att alla kan ta ansvar för sina tankar och handlingar. Med film och handledarmaterial vill vi skapa en möjlighet att inspirera till diskussion och eftertanke.

 

Ladda hem inspiration och handledarmaterial till filmen och använd i skolan, på ungdomsgården, i idrottsklubben och eller någon annanstans. Handledarmaterialet innehåller uppgifter och övningar som fångar upp de ämnen som filmen berör.

1

video

Om barns självkänsla

2

Lägg in video

Filmen “Om barns självkänsla” är tänkt som inspirationskälla för diskussioner i familjen, med kompisar eller varför inte vid nästa föräldramöte.

2

Lägg in video

Bebisliv - en film till nyblivna föräldrar

3

Lägg in video

 

Filmen Bebisliv – den första tiden är ca 25 minuter lång. Nyblivna föräldrar, barnmorskor, barnpsykologer, barnläkare med flera medverkar och ger råd och tips om den första tiden som nybliven förälder. Filmen från 2006  togs fram av Idéer för livet tillsammans med experter inom barnavård.

3

Lägg in video

Rapporter

Här hittar du alla våra rapporter om socioekonomi och om förebyggande insatser för barn och unga.