Nu förstärker vi vårt arbete för ett tryggare Sverige

Publicerades 02/20/2023

Nu rekryterar stiftelsen Christoffer Bohman som kommer att arbeta som Trygghetsstrateg för Idéer för livet med fokus på förebyggande insatser för barn och unga.

Christoffer Bohman, tidigare Lokalområdeschef Sollentunapolisen, väljer att kliva in i en ny roll som Trygghetsstrateg och kommer arbeta med Idéer för livet och stiftelsens arbete med förebyggande insatser för barn och unga.

— Med Christoffers hjälp hoppas vi kunna skruva upp det förebyggande arbete och göra skillnad för fler barn och unga därute, säger Stina Liljekvist, Ordförande Idéer för livet. Vi är verkligen glada över att ha med oss just Christoffer med hans erfarenhet och perspektiv i arbetet framåt.  

Helhetsgrepp kring trygghetsfrågan

Christoffer Bohman har en lång erfarenhet av polisen där han mestadels arbetat med grov organiserad brottslighet. De senaste 8 åren har han varit chef på strategisk nivå och verkat i några av Sveriges mest utsatta områden. För Skandias stiftelse Idéer för livet kommer Christoffer att arbeta som trygghetsstrateg där hans erfarenheter kommer att fungera som en viktig pusselbit i arbetet med att ta ett helhetsgrepp kring trygghetsfrågan och skapa långvarig positiv förändring.  

— För personer yngre än 15 år räcker inte polisens verktygslåda, säger Christoffer. Som samhälle har vi ett gemensamt ansvar att öka tryggheten för våra unga, där vi behöver fånga upp dem betydligt tidigare än vad som sker idag. Jag är därför otroligt glad över att få fokusera på långsiktiga samordnade insatser på det förebyggande arbetet tillsammans med Idéer för livet.

Gemensamma krafter gör skillnaden framåt

Trygghetsfrämjande insatser behövs nu mer än någonsin och det råder inga tvivel om att mobilisering av fler vuxna och gemensam kraftsamling är vägen att gå. 

— Vi vet att det här är ett pågående arbete där vi med gemensamma krafter genom gränsöverskridande samarbete mellan offentliga sektorn, näringslivet, civilsamhället och akademin, gör skillnad framåt, säger Stina. Tillsammans med Christoffer i rollen som Trygghetsstrateg kan vi få ihop den samverkan och vi adderar ytterligare en dimension i vårt arbete mot ett tydligt gemensamt mål om ett tryggt och välmående Sverige för våra barn och unga.

Christoffer har sedan hösten 2021, vid sidan av sitt polisarbete, suttit i styrelsen för Idéer för livet. I samband med att anställningen som Trygghetsstrateg startar i april, lämnar Christoffer rollen som styrelseledamot i Idéer för livet.