Vinnare av priset Årets Idé för livet

Publicerades 12/01/2017

I samband med Idéer för livets informations- och kunskapsgala den 30 november på Cirkus i Stockholm delade H.K.H. Prinsessan Sofia ut Skandias stiftelse Idéer för livet nyinstiftade pris Årets idé för livet.

Årets Idé för livet – Kategori Hälsa

Motivering:

Att ge fler unga möjlighet att klara skolan är en viktig faktor för en positiv samhällsutveckling och minskar risken för framtida problem med arbetslöshet, psykisk ohälsa och missbruk.

Priset delas ut för arbetet med att sprida information och kunskap om vad dyslexi är, och för idén om att skapa en unik app som kan göra stor skillnad för unga som har svårt att lära sig läsa och skriva.

Priset Årets idé för livet i kategori hälsa går till

Föräldraföreningen för dyslektiska barn och DysseAppen

 

Årets Idé för livet – Kategori Trygghet

Motivering:

För sitt arbete med en fråga som är självklar för många, men inte för alla – rätten till ett självvalt liv. Med en riktad verksamhet med unik kompetens skapar de bättre förutsättningar för tjejer som lever under hedersrelaterat förtryck att ta plats och utvecklas i trygghet.

Genom att sprida kunskap, bidrar de till att ge kvinnor och flickor demokratiska rättigheter samt att bli en del av det svenska samhället.

Vinnare av priset för Årets idé för livet i kategori trygghet

TRIS – Tjejers rätt i samhället

 

Årets idé för livet – nomineringsfilmer 2017
  1. Nomineringsfilmer – kategori hälsa
  2. Nomineringsfilmer – kategori trygghet