Camp Circus – Digitala sommarcirkusläger

Publicerades 05/27/2021

Ett roligt sommarlov ska vara möjligt för alla. Därför arrangerar Camp Circus från Norrköping sommarläger som strävar efter att alla barn och unga ska ha ett roligt och meningsfullt sommarlov.

Varför cirkus?

Cirkus är både en konstform och idrott där kreativitet och hård träning möts, en plats där ålder inte spelar någon roll och där konkurrens sinsemellan aldrig tar över nöjet i att träna och uppnå saker tillsammans.

Utmaningar med Coronapandemin

När Coronapandemin satte käppar i hjulen för majoriteten av sommarens planerade aktiviteter så fattade Camp Circus ett avgörande beslut. De skulle ställa om, inte ställa in! Det innebar att de inför sommaren planerade för såväl digitala som fysiska cirkusläger. I slutändan visade det sig vara de fysiska lägren som trots allt passade bäst, men för att skapa en säker lägerverksamhet behövde allt innehåll både förändras och noga planeras.

Ella Flintberg, Karin Brodén och Hedvig Brodén som driver verksamheten berättar:

Tack vare stötting av Skandias stiftelse Idéer för livet kunde vi anpassa vår verksamhet efter omständigheterna som Coronapandemin inneburit. Barnen som deltog under sommarens aktiviteter fick bland annat en alldeles egen upplaga av cirkusmaterial, som de dessutom kunde ta med sig hem efter lägrets slut. Det kändes riktigt bra i magen, för då kunde lägerkänslan och förutsättningarna för fortsatt övning följa med hem.  

Camp Cirkus får stöd från Idéer för livet för att anordna lägret även sommaren 2021.

Ort: 

Norrköping