TTRIS – Camp Ronja

Publicerades 03/05/2019

TRIS står för Tjejers Rätt i Samhället och är ideell förening som aktivt arbetar mot hedersrelaterat våld och förtryck.har fått stöd för projektet. Idéer för livet har stöttat flera projekt. Bland annat  “Camp Ronja”. En lägerskola för tjejer som inte får eller kan delta i andra lägerskolor på grund av socioekonomiska förutsättningar eller ett begränsat handlingsutrymme. TRIS var även en av vinnarna av vårt pris “Årets idé för livet” år 2017, då priset instiftades.

Årets idé för livet 2017 – kategori Trygghet

År 2017 firade Idéer för livets 30 år i samhällets tjänst och i samband med en informations- och kunskapsgala på Cirkus i Stockholm delade H.K.H. Prinsessan Sofia ut Skandias stiftelse Idéer för livet nyinstiftade pris Årets idé för livet.

Motivering:

För sitt arbete med en fråga som är självklar för många, men inte för alla – rätten till ett självvalt liv. Med en riktad verksamhet med unik kompetens skapar de bättre förutsättningar för tjejer som lever under hedersrelaterat förtryck att ta plats och utvecklas i trygghet.

Genom att sprida kunskap, bidrar de till att ge kvinnor och flickor demokratiska rättigheter samt att bli en del av det svenska samhället.

Ort:

Uppsala