17 nyexamenerade i fördjupning Värdeskapandekedjan

Publicerades 03/18/2022

Idéer för livet fortsätter utbilda inom effekt. utbildningar som ger såväl teoretisk som praktisk kunskap om konkreta verktyg för att mäta effekter och värdeskapande – socialt, ekonomiskt och miljömässigt.

I ett samhälle med knappa resurser prioriteras de insatser som kan visa effekt. En central del i Idéer för livets verksamhet är arbetet med att ta fram effektiva och relevanta metoder för att mäta förebyggande insatsers effekt – och att dela med oss av den kunskapen och våra erfarenheter.

— Kunskapen man får genom denna utbildning används för att, både öka effekten av de enskilda projekt såväl som att öka kännedomen bland samhällets beslutsfattare, om värdet av att investera i förebyggande insatser riktade mot barn och unga, säger Christina Wahlström, ansvarig forskning, metodutveckling och partners för Idéer för livet.

Stöd till utvalda organisationer

Årligen ger stiftelsen fördjupat stöd till utvalda organisationer vars verksamhet anses ha potential att kunna växa och få nationell räckvidd. Under totalt fyra heldagar fördelade över cirka åtta månader genomförs, en fördjupningsutbildning i Värdeskapandekedjan med utgångspunkt i Social return on investment (Sroi), där deltagarna får metoder och verktyg som ska göra det lättare att växa och skala upp sin verksamhet.

Nu har ytterligare 17 personer mottagit sina intyg efter genomförd utbildning. Totalt är 22 organisationer och 90 personer nu utbildade i ”Fördjupningsutbildning i effektmätning”. Sammanlagt har Idéer för livet utbildat 150 personer i olika effektmätningsutbildningar.

Så här glad blir man efter genomförd fördjupningsutbildning i effektmätning!
Tommie Hansson, Truls Ekelin. På golvet (från vänster): Mikael Stark, Niclas Wennerlund, Malin Hägg, Meyling Calero, Emelia Frennmark, Tove Sernrot, Kim Waller, Johanna Lindström, Anna Rydén, Åsa Monsén, Nils Haag. Längst fram sitter Christina Wahlström och Erik Jannesson.


Vad har utbildningen betytt för er?

 • Emelia Frennmark, verksamhetschef Svenska med baby
  ”Det har varit oerhört spännande! Vi har verkligen breddat den här frågan, nu är hela vårt kansli och vår styrelse engagerade och vi har fått massa verktyg för att jobba vidare. Vi känner oss nöjda och stolta!”
 • Tove Sernrot, verksamhetsutvecklare Svenska med Baby
  ”Att få träffa de andra noga utvalda organisationerna och det erfarenhetsutbytet som uppstår har gjort det enklare att lyfta blicken och ifrågasätta och hitta nya vägar. Det är jättevärdefullt. Utbildningen lyckas med att ge en trygg, lärande miljö.”
 • Niclas Wennerlund, generalsekreterare Bara vanlig
  ”En otroligt jobbig utbildning, men otroligt nyttig. Nu kan vi göra skillnad på riktigt och använda kunskapen om effektmätning mot strategiska partners för att visa vilken skillnad vi faktiskt gör på våra träningar. Det är kul att få det på papper!”
 • Truls Ekelin, projektledare Scouterna
  ”Vi har haft jätteintressanta diskussioner om vad som egentligen är vår önskvärda effekt. Det har varit jättevärdefullt för oss!”
 • Kim Waller, generalsekreterare Prinsparets stiftelse
  ”Vi har fått en plattform att tänka kring vårt sociala värdeskapande. En otroligt fin möjlighet och chans att stärka vårt verksamhetsarbete!”