Nya idéer har kanske aldrig varit viktigare

Publicerades 03/26/2020

Med anledning av coronaviruset vill vi berätta hur Idéer för livet agerar i den nya samhällssituationen och vad vi rekommenderar våra pågående projekt och samarbeten.

Anpassat arbetssätt
Vi följer noggrant utvecklingen och uppdaterar oss löpande avseende ansvariga myndigheters förhållningsregler och restriktioner. Vi ställer om vårt arbetssätt och söker alternativ för inplanerade möten och externa event. Det kan betyda att utbildningar, seminarier eller andra möten kan ställas om att genomföras via telefon eller genom användning av digital lösning. Vid sådana tillfällen skickar vi information i förväg till alla berörda. 

Ny stipendieomgång
Trots den oro som råder är det många föreningar och organisationer som också kontaktar oss med nya idéer. Den nya samhällssituationen föder nya tankar, arbetssätt och idéer. Har du en idé på förebyggande insats som ger barn och unga chansen till bättre hälsa och tryggare liv, välkommen in med din ansökan.

Sista ansökningsdag är 2 april och beslut om eventuellt stipendium tas på styrelsens möte den 12 maj.

Pågående projekt
När det gäller pågående projekt som finansieras av Idéer för livet ber vi er att göra egna överväganden vad gäller genomförandet av projektets planerade aktiviteter. Om du känner att ditt projekt på grund av situationen måste skjutas på framtiden eller har frågor om exempelvis hur inställda evenemang kan komma att påverka ditt projekt kontakta oss direkt med din fråga till ideerforlivet@skandia.se