Äntligen! Inspirationskväll med  möten som förenar och skapar nya idéer

Publicerades 05/19/2022

Efter över två års väntan kunde vi äntligen träffas! 16 olika Lokala projekt samlade för en kväll fylld med kunskapspåfyllning, inspiration och spännande möten.

Det finns en enorm kraft i att mötas. I möten utbyts idéer, här sprids kunskap och möten kan leda till nya kontakter och samarbeten som utvecklar och kanske föder nya idéer. 

Kvällen började med att Idéer för livet genom Erik Jannesson från Serus bjöd på kunskapspåfyllning i effektmätning. Genom att mäta och utvärdera insatser kan effekten redovisas och förbättras över tid så att rätt insats ges till rätt individ i rätt tid.

En av pristagarna av Årets Idé för livet, Lisa Thorngren berättade om verksamheten Lära med hästar, som tidigare under dagen som en av två pristagare fick ta emot Årets idé för livet 2021. Lära med hästar erbjuder självstärkande utbildningsprogram för barn och unga.

Därefter följde ett pärlband av fler fantastiskt inspirerande berättelser från de deltagande projekten som själva fick presentera om, hur och varför de startat och driver sina projekt. Olika projekt med olika målgrupper. Några som redan genomfört sitt projekt och utvecklat bestående verksamheter och några som precis beviljats sitt stipendium och är i uppstart. 
Men alla med samma målsättning och vilja att med projekten bidra till bättre hälsa och ökad trygghet för barn och unga. 

De projekt som representerades har alla beviljats stipendium från stiftelsen under åren 2019 – 2022 i Stockholm med omnejd.